Oosterse Asperges met Ossenhaas uit de wok (4 pers.)

 

 

Ingrediënten

Oosterse asperges

12 Witte asperges
600 gr Ossenhaas
50 gr Boter
2 Eetlepels olijfolie
100 gr Oesterzwammen, in reepjes
100 gr Peultjes, in reepjes
50 gr Taugé, grof gehakt
2 Eetlepels sojasaus
1 Eetlepel mierikswortelrasp
  Peper en zout naar smaak toevoegen

 

 

Bereidingswijze :

 

  • Snijd de asperges in schuine stukken van  ± 5 cm.
  • Bestrooi de ossenhaas met peper en zout.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Zet de ossenhaas dan 5-7 minuten in de oven op 180° C om iets te laten garen.
  • Verhit de ollijfolie en roerbak de aspergestukken, oesterzwammen, peultjes en taugé 2-3 minuten.
  • Blus af met de sojasaus en meng de mierikswortelrasp erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de ossenhaas in dunne plakjes.
  • Verdeel de Oosterse asperges over de borden en verdeel de ossenhaas erover.

 

Smakelijk eten gewenst namens Asperge Boerderij Friesen.