Asperges met Aardappelsalade ( 4 pers. )

 

  Ingrediënten        

Asperges met aardappelsalade

  250 gr   Witte asperges
  250 gr   Groene asperges
  750 gr   Nieuwe krielaardappelen in schil, schoongeboend
  1   Klontje boter
  1   Scheutje melk
  ½   Theelepel suiker
  4

  Eetlepels fijngesneden kruiden. Basilicum,

  peterselie, oregano, bieslook e.d.

  2-3   Eetlepels mayonaise
  ½   Bakje tuinkers, afgeknipt peper en zout

 

 

Bereidingswijze :

 
  • Snijd de asperges in schuine stukken van  ± 1cm.
  • Kook de aardappelen in een water met een beetje zout net gaar.
  • Giet ze af, pel ze koud en halveer deze.
  • Schep de kruiden door de mayonaise.
  • Schep nu zoveel mayonaise door de aardappeltjes tot er een lekkere salade ontstaat.
  • Schep de tuinkers en aspergestukjes er luchtig doorheen.

 

Smakelijk eten gewenst namens Asperge Boerderij Friesen.